Den bedste IT-investering i år!

Acinta Business Intelligence har givet os online overblik over kunder og varesalg.
Det er ikke længere nødvendigt med tunge udlæsninger fra økonomisystemet over i Excel, og vi kan nemt gå i dybden med vores data når vi ønsker det.

Lisbeth Molnit - Økonomichef

Skrevet den 15/12/2014

Årsskifte C5

2014 er ved at være slut og 2015 banker på. Er du usikker på hvordan du laver din årsafslutning i C5 og starter det nye år op, så er der lidt hjælp at hente nedenfor.

Aarsskifte C5

Det er muligt at bogføre i et ubegrænset antal regnskabsår ad gangen. Det vil sige, at man kan bogføre både i det nye regnskabsår og i det gamle regnskabsår på samme tid, i samme kassekladde. Der skal i princippet kun foretages følgende 2 ting i forbindelse med årsskifte i Finansmodulet:1) Opret det nye regnskabsårUnder Finans/Tilpasning/Perioder -->


Check, at den foreslåede start- og slutmåned er korrekt og sæt flueben i afkrydsningsfeltet. Hermed er C5 klar til bogføring i det nye år.

Aarsskifte2 C5

2) Dan primoposter

Der skal overføres ultimotal fra det gamle regnskabsår til det nye regnskabsår. Dette foretages ofte lige efter at der er oprettet et nyt regnskabsår, men kan i princippet foretages når som helst.Under Finans/Periodisk/Primo/Ultimo/Dan primoposteringer -->I første box trykkes OK og den næste udfyldes som ovenfor. 

OBS kontroller at primodatoen er korrekt.NB! Primoposter kan dannes igen og igen. Årsagen til dette er, at C5 altid sletter tidligere dannede primoposter med angivne datoer, og herefter danner primoposter på ny. Når man har posteret i det gamle år, bør man danne primoposter igen.