Skrevet den 04/02/2015

Momsvalidering

Overholder du loven?

Vidste du, at hvis din virksomhed sælger varer eller ydelser uden moms til momsregistrerede virksomheder i andre EU-lande, er det din pligt at verificere og opbevare køberens momsnummer? Vidste du, at det er din virksomheds pligt, at kontrollere dine udenlandske kunders momsnumre og dets tilhørende navn og adresse hvert kvartal?

Det påhviler altså din virksomhed at kontrollere momsnummer – ellers hæfter I for momsen. Din virksomhed kan blive straffet med en bøde, ved groft uagtsom eller forsætlig mangel på validering af momsnummer. Det er derfor meget vigtigt at være opmærksom på sine EU-handelspartnere, når det angår moms.

En måde at validere momsen på er denne: Du verificerer køberens momsnummer og dets tilhørende navn og adresse via VIES-systemet på TastSelv Erhverv - Momsnr./VAT-nr. i EU - forespørg. Du får oplyst, om kombinationen mellem momsnummer, navn og adresse stemmer overens. Når du taster dit eget momsnummer i feltet "Spørgerens SE-nummer", får du et forespørgselsnummer. Denne forespørgsel skal du gemme som skærmprint eller papirprint til senere dokumentation overfor SKAT eller en skatteforvaltning i et af EU-landene.

Men der findes også en lettere måde at gøre det på. Vi har udviklet en løsning for vores kunder, der automatisk kontrollerer momsoplysningerne på din samarbejdspartner. Uanset om du arbejder i NAV, C5 eller AX.


Kan du se dette som en lettelse af din arbejdsgang - så kontakt os, så kan vi også sætte det op i din virksomhed.